Blogg

Samarbete med Tranås kommun

Jag blev kontaktad av Tranås united som är en del av Tranås kommuns turist och näringsliv. Dom behövde bilder ifrån den gamla skogen runt den kända trollstenen, samt bilder ifrån naturreservatet Romanäs.

Det här var ett jobb jag tackade ja till väldigt snabbt, eftersom naturen står mig väldigt nära och jag älskar att fota den. Skogen kring trollstenen är fantastisk, den har både mystik och skönhet, och är ett populärt turistmål. Själva trollstenen är stor och är placerad på ett annat stenblock med 3 stycken mindre stenar emellan, vilket väcker frågan: hur placerades den där? Jag rekommenderar starkt ett besök i denna fantastiska skog. Naturreservatet Romanäs var ett annat vackert ställe Tranås kommun ville att jag skulle ta bilder på. Här ligger bland annat det gamla sanitoriumet som bygdes 1905-1907 och användes för kurering av välbärgade tuberkulospatienter. Bredvid sanitoriumet ligger naturreservatet som sträcker sig längst den vackra sjön Sommen. Här finns det gott om bänkar samt grillplats och även djur som går och betar. Nedanför här kommer ni se bilder ifrån båda ställena, dom första bilderna är ifrån trollstenen, medans resten är ifrån Romanäs(första bilden kommer vara en drönarbild på sanitoriumet).

 

/Christian Lindsten - Lindstenfoto

 

 

 

t3

 

t4

 

t5

 

t6

 

t2

 

t1

 

t8

 

t7

 

t16

 

 

t15

 

t12

 

 

t13

 

t14

 

t10

 

t11

 

t9

Taggar: Lindstenfoto, skogen, fotograf östergötland, blogg, fotograf linköping, tranås, tranås kommun, skogen småland, naturblogg

Du är välkommen att kontakta mig med
frågor om priser och olika tjänster.